N.ŠEBASTOVÁ: Plochu tréningového ihriska dnes rozoral traktor

12.05.2011 Prešov

Nižná Šebastová/Prešov 12. mája (TASR) – Pozemok pred futbalovým ihriskom v prešovskej mestskej časti Nižná Šebastová, ktorú doteraz využívala tamojšia telovýchovná jednota (TJ) ako tréningovú plochu, dnes rozoral traktor. Pozemky dala preorať Viktória Foltínová, ktorá dnes policajtom i novinárom ukázala rozhodnutie krajského súdu, že je právoplatnou majiteľkou dotknutých pozemkov.
Tvrdí, že TJ sa s ňou odmieta dohodnúť na spôsobe užívania jej majetku s výmerou osem árov, a preto dala už minulý týždeň zo svojho pozemku odstrániť panelový plot. K nej sa pridal ďalší z majiteľov parciel.
Pozemky pod areálom futbalového ihriska by podľa Foltínovej mali patriť asi 20 vlastníkom, pričom viacerí z nich sa domáhajú svojich práv na súdoch už niekoľko rokov.
\"Vyhrala som okresný, vyhrala som krajský súd, ja som vlastníčka. Dvadsťjeden rokov bojujem za svoje vlastnícke práva a z toho šesť rokov som zažívala nervy a stresy na súdoch. Zákon stojí na mojej strane, oni nerešpektujú rozhodnutia,\" tvrdí Foltínová.
Zdôraznila, že právoplatné rozhodnutie súdu je z mája minulého roka, a zástupca TJ mal rok čas na to, aby sa s ňou dohodol. Tvrdí, že sa pokúšali s ním rokovať, ale odmieta komunikovať a nechce platiť za prenájom ani pozemky odkúpiť.
\"Nie som proti športu, ale som za to, aby sme sa majetkovoprávne vysporiadali. Ako mu dokázať, že je to moje, keď nechce komunikovať a bráni sa, že to je telovýchovnej jednoty, tá nevlastní nič, je to všetko napísané v rozhodnutí krajského súdu,\" konštatovala Foltínová.
Zástupca telovýchovnej jednoty, ktorá užíva spomínané pozemky a prevádzkuje futbalové ihrisko, v čase rozorávania plochy prítomný nebol. S nevôľou sa však prizeralo niekoľko chlapcov, ktorí tu hrávajú futbal. Tvrdili, že nesúhlasia s tým, čo sa deje, majú však záujem, aby bolo ihrisko zachované.
\"My chceme tu hrať futbal. Čo bude mládež robiť, bude drogovať, bude hrať na automatoch v krčmách? My chceme hrať futbal, nám tu ide o to, nič viac,\" povedal jeden z chlapcov.
Na ihrisku boli dnes aj ďalší obyvatelia mestskej časti, ktorí sa na súdoch domáhajú svojich práv na pozemky pod futbalovým areálom. Jedna z nich uviedla, že ak bude mať právoplatné rozhodnutie súdu v jej prospech a nebude to TJ rešpektovať, dajú parcelu preorať aj oni, bez ohľadu na to, že sa nachádza priamo na hracej ploche.
 

Vyberte región

mark